Changemanager informatiebeveiliging en security

Baan gegevens

 • Bedrijf: SSC-ICT
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 30-06-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Changemanager informatiebeveiliging en security

Functie­omschrijving

Multi-projectmanager of verandermanager. Zo zou je deze functie ook wel kunnen noemen. Het Shared Service Centrum ICT in Den Haag, een van de grootse ICT-dienstverleners van en voor het Rijk, is volop in transitie. En het is aan jou om meerdere omvangrijke securityprojecten te initiëren, aan te sturen en tot een goede uitvoering te brengen. Jouw doel: de informatiebeveiliging van het Rijk naar een hoger plan tillen.

Ben je klaar voor een van de meest uitdagende IT-beveiligingsopgave binnen de Rijksoverheid? Sterker nog, binnen heel Nederland? Mooi. Want jouw opdracht liegt er niet om. De komende anderhalf jaar speel je een cruciale rol in de transitie van het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT). Niet alleen zet jij verandering in gang, je managet ook de voortgang, kwaliteit, integraliteit, risico's en financiën. Maar je staat er niet alleen voor. Het programma Transitie bestaat uit vijf sporen; naast Security - jouw spoor - zijn dit Sturing, Dienstverlening, Techniek en Organisatie. Je werkt dus nauw samen met de vier andere transitiemanagers en de transitiedirecteur. Samen nemen jullie de verschillende teams en leidinggevenden van SSC-ICT mee in de veranderopgave.

Om te kunnen blijven voldoen aan de hoge beveiligingseisen, is een professionaliserings-slag op het gebied van de organisatie, processen én technologie een must. Jij herverdeelt verantwoordelijkheden en werkzaamheden, werkt mee aan het aanbrengen van een scheiding tussen regie en uitvoering, en streeft naar meer standaardisering en automatisering van onze systemen. En geloof ons, dat zijn er heel veel. Onze taken op het gebied van IB, IV en security omvatten het volledige spectrum van hard- en software: van het overheidsdatacenter tot 55.000 werkplekken van rijkmedewerkers in Nederland en op 180 ambassadeposten.

Wat jouw opdracht zo uitdagend maakt, is dat we verbouwen terwijl de winkel open is. Jij definieert en ontplooit een groot aantal initiatieven om de informatiebeveiliging te verbeteren, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat het huidige niveau op peil blijft. Je komt niet alleen met oplossingen voor de verbeteringen die we willen doorvoeren, maar weet hiervoor ook draagvlak te creëren. Hoe je de afdelingsmanagers en teams hierin meeneemt, is aan jou. In elk geval zorg je dat de achterban steeds goed op de hoogte is van de plannen en resultaten, bijvoorbeeld via kwartaalbijeenkomsten. Ook stakeholders buiten de organisatie houd je op de hoogte van je verbeterprogramma's. Zo schakel je bijvoorbeeld met onze afnemers op bestuurlijk niveau.

Meer over jouw toekomstige programma

De transitie:

SSC-ICT is de tweede grote uitdaging in haar geschiedenis aangegaan. De eerste uitdaging bestond uit de consolidatie van de IT-afdelingen van verschillende departementen in een nieuwe service organisatie. De tweede uitdaging behelst het veilig en duurzaam transformeren van het huidige SSC-ICT naar een toekomstvaste ICT-dienstverlener die voorziet in de behoeftes van de afnemers. Hierbij de focus leggend op de afronding van de eerdere fusie, vormgeven aan een helder dienstverleningsconcept en het vergroten van de slagkracht.

In 2019 zijn de voorbereidingen voor het Transitie programma gestart en per 1 januari 2020 is voor geheel SSC-ICT een Tijdelijke Werkorganisatie ingericht. Daarmee de mobilisatiefase afrondend en startend met de realisatie- en implementatiefase waar zo een anderhalf jaar voor is uitgetrokken.

Het Transitie programma is ingericht langs een vijftal sporen (Sturing, Organisatie, Dienstverlening, Security en Techniek) en hanteert een iteratieve, kort cyclische aanpak.

Tijdens de transitie worden processen vereenvoudigd en wordt de ondersteunende automatisering verbeterd. Zo wordt de meerwaarde voor de afnemers vergroot door snellere en betere resultaten tegen lagere kosten te leveren. Bovendien maakt dit het werk soepeler en leuker.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau en ruime werkervaring op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Je hebt ervaring met geformaliseerde en geprotocolleerde maatregelen en bij voorkeur met werken met de Auditdienst Rijk.
 • Je hebt ervaring met het leiden van verander- en verbetertrajecten.
 • Je hebt ervaring met agile-werken.

Competenties

 • Je kunt verandering aanjagen en weet met je natuurlijke overwicht en overtuigingskracht draagvlak te creëren en meerdere teams en teamleiders hiervoor te enthousiasmeren.
 • Je hebt gevoel voor wat er speelt in de organisatie, voelt de politieke en bestuurlijke belangen aan en weet hier goed op te acteren.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 14

Salaris­omschrijving Binnen schaal 14 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 4.794,- en € 7.046,- afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 98.393,-.

Maand­salaris Min €4.797 – Max. €7.046 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Contract­duur 12 maanden

Minimaal aantal uren per week 36

Maximaal aantal uren per week 36

Bijzonderheden

Vanwege interne organisatieontwikkelingen kan SSC-ICT momenteel uitsluitend werven op basis van een tijdelijk contract. Voor rijksambtenaren in vaste dienst is detachering mogelijk.

Interesse gekregen in deze functie?

Dan komen we graag met je in contact! Solliciteren kan via de "Solliciteer" button.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 4.797 - € 7.046 p/m

Informatie over SSC-ICT

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op DenHaagVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Den Haag Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Den Haag.
 • Informatieanalist E-commerce

  Toegevoegd op 01-07-2020 door Independent Recruiters

  Informatieanalist e-commerce gezocht voor een internationaal bedrijf in Alphen aan den Rijn.Kun jij als geen ander data- en informatiestromen in kaart brengen en dat vertalen in een optimale inrichting van systemen, processen en applicaties? Dan ben ik op zoek naar jou: de specialist die ervoor zorgt dat de weg van (online) bestelling naar bezorging bij de klant zo optimaal mogelijk verloopt!Als informatieanalist ben jij binnen het multi-disciplinaire e-commerce-team verantwoordelijk voor het...

  Independent Recruiters
 • Open sollicitatie bij iSense ICT Professionals

  Toegevoegd op 30-06-2020 door iSense ICT Professionals

  Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, maar staat er op dit moment geen vacature open die op jouw wensen aansluit? Stuur ons dan een open sollicitatie! Vul hieronder jouw gegevens in en upload jouw CV. Zodra wij een passende functie hebben, nemen wij contact met je op!Over iSenseiSense is een jonge, energieke en ambitieuze specialist in de ICT arbeidsbemiddeling. iSense helpt je bij het vinden van een baan op operatie, business consultancy en (project/lijn) management niveau. Een baan waarin...

 • Licentie / Contract Beheerder

  Toegevoegd op 27-06-2020 door De Haagse Hogeschool

  Licentie / Contract Beheerder Kun jij als ervaren licentie en contract specialist het licentie beheer naar een hoger plan brengen? Vind jij het een mooie uitdaging om dit voor de ICT van De Haagse Hogeschool te coördineren? Lees snel verder!Wat ga je precies doen?Als licentie- en contractbeheerder monitor je de verschillende contractvormen met de rechten en plichten voor de ICT licenties en zo’n 200 contracten van de geïnstalleerde software en hardware binnen onze hogeschool. Vanuit de dienst...

 • Security Engineer | Checkpoint | Semi Overheidsinstelling

  Toegevoegd op 24-06-2020 door iSense

  Heb jij ruime ervaring met de beveiliging van infrastructuur? Beschik je daarbij over kennis en ervaring met Checkpoint? Dan is deze uitdaging als Security Engineer in de regio Den Haag wellicht wat voor jou!Verantwoordelijk voor het beheer van alle aan security gerelateerde infrastructuur;Oplossen van incidenten en het uitvoeren van wijzigingen;Opzetten en leiden van diverse projecten;Opleiden van junior/medior medewerkers;Adviseren van het management en CISO op het gebied van security.

 • Netwerk specialist/ Infrastructurele projecten/ 4.750 euro

  Toegevoegd op 24-06-2020 door iSense

  Ben jij een gedreven netwerkspecialist met een brede passie voor techniek? Werk jij graag aan grote infrastructurele projecten met stevige technische uitdagingen? Lees dan snel verder! Het designen, testen en opleveren van de netwerken voor industriële automatisering op het gebied van infrastructuur;Sparren met het projectteam over de automatiseringsprojecten; .Zelfstandig oppakken van projecten; Het schrijven van documentatie;Bijspringen in het configureren en opleveren van de...

DenHaagVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Den Haag

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Den Haag? Op de DenHaagVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

DenHaagVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank