Social Work Consulent: Ervaringsdeskundigheid

Baan gegevens

 • Bedrijf: Maandag® Rotterdam
 • Plaats: Rotterdam
 • Plaatsingsdatum: 14-01-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Detachering/Interim


Algemene omschrijving

Hoe mooi is het wanneer iemand met specifieke levenservaring dit kan gaan inzetten om het leven van mensen met eenzelfde ervaring te versterken?

Jij als Social Worker Consulent gaat dat mogelijk maken!

Jij gaat mensen met een ontwrichtende levenservaring begeleiden en trainen zodat zij deze ervaring kunnen inzetten als ervaringsdeskundige en hun eigen regie is vergroot.

Dit om hen een opgeleid ervaringswerker te maken die daarna gekoppeld kan worden aan passende activiteiten binnen hun talenten en ervaring.

Denk hierbij aan het geven van trainingen, workshops, individuele gesprekken met hulpvragers op verzoek van samenwerkingspartners in de hulpverlening of de functie van gastheer of gastvrouw.

Hiermee breng jij als Social Worker Consulent mensen bij elkaar die gelijke levenservaringen hebben en daardoor elkaar kunnen versterken.

‘Ervaringsdeskundigen hebben in hun eigen leven leren omgaan met een ontwrichtende situatie of een belastend probleem zoals armoede, trauma, een psychiatrische aandoening, een beperking of een verslaving. Zij weten hoe dat is. Wat zij hierin geleerd hebben, gebruiken zij nu om anderen in een soortgelijk proces te begeleiden. Zij kunnen hun ervaring inzetten op verschillende manieren in verschillende functies en rollen'

Maar daar houd jouw taak als Social Worker Consulent niet op! Je blijft de mensen die jij als ervaringswerker in je pool hebt begeleiden, coachen en deskundigheidsbevordering aan bieden.

Hierdoor vergroot je bijvoorbeeld hun presentatievaardigheden, communicatieve vaardigheden of leer je hoe ze op andere wijzen hun opgedane kennis over kunnen brengen.

Het geven van trainingen en een groepsgewijze aanpak is voor jou als Social Worker Consulent vanzelfsprekend. Daarnaast ga je uit van het principe “wat kan iemand wel?” zonder eventuele angsten / belemmeringen te negeren.


Waar kom je te werken:

De organisatie is een centraal aanspreekpunt voor gemeenten binnen de regio's Drechtsteden, BAR en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voor sociale wijkteams en welzijnsdiensten.

De dienstverlening is sterk lokaal verankerd en draagt bij aan het versterken van de lokale sociale basis door individueel en collectief aanbod. Met een integraal aanbod van dienstverlening draag jij als Social Worker Consulent bij aan de transformatie binnen het sociaal domein. 


Gestelde eisen

Je hebt ervaring in het systematisch begeleiden/koppelen van mensen met een hulpvraag, enbent in staat om gevraagd en ongevraagd te adviseren.

Je bent als Social Worker Consulent in staat om op enthousiaste wijze praktische ondersteuning en begeleiding aan te bieden.

Daarnaast heb jij:

 • Een opleiding op HBO niveau Social Werk of vergelijkbaar (bij voorkeur met ervaringsdeskundigheid)
 • Je hebt ervaring in het systematisch begeleiden/koppelen van mensen met een hulpvraag.
 • Je bent een netwerker die in deze spilfunctie de samenwerking op zoekt voor cliënten met o.a. vrijwilligersorganisaties, buurtwerk en sociale wijkteams.
 • Ervaring in het geven van trainingen.
 • Een duidelijke visie op het gebied van ervaringsdeskundigheid.

Vink jij deze hokjes aan? Dan heb ik voor jou een leuke baan met uitstekende voorwaarden en doorgroeimogelijkheden!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Naast dat ik je begeleid tijdens dit project zijn er natuurlijk nog veel meer kansen via Maandag®!

Ik ga graag met jou samen kijken naar waar jouw wensen en ambities liggen, om jouw carrière een frisse boost te geven!Aanbod

Uren

40uur

Salaris

EUR 2500 - EUR 3500, EUR 3500 - EUR 5000

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan direct door op de button te klikken, of neem voor meer informatie contact op met Maandag®: +31 683038215

Informatie over Maandag® Rotterdam

Wat bieden wij?Je gehele loopbaan word je begeleidSamen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen;Vanuit een (vast) dienstverband bij Maandag® kun je werken bij verschillende opdrachtgevers;Een prettig en passend salaris. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring;Wij vergoeden alle reiskostenvergoeding op basis van €0,19 per kilometer;Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.Ben jij op zoek naar uitdaging, afwisseling én financiële zekerheid? Druk dan op onderstaande button of bel naar 06-83038215

Maandag® Rotterdam
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op DenHaagVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Den Haag Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Den Haag.
 • Gedragswetenschapper

  Vandaag geplaatst door Leger des Heils

  Als gedragswetenschapper neem je, in samenwerking met andere collega's, inhoudelijke kernbeslissingen. Je geeft adviezen bij complexe casuïstiek, mogelijke crisissituaties en op de inhoud van herstelplannen van onze deelnemers. Je beoordeelt diverse rapportages als onderzoeksverslagen en veiligheidsplannen en maakt veiligheidsinschattingen. Je coacht en bevordert de deskundigheid van onze medewerkers door middel van trainingen, casusbesprekingen en...

  Leger des Heils
 • Specialist Ouderengeneeskunde

  Gisteren geplaatst door TMI

  Wij zijn op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde voor een zorginstelling in Den Haag. De uren voor deze functie kunnen in overleg met u bepaald worden. Het betreft een functie op basis van detachering of u treedt in dienst bij de opdrachtgever. Heeft u interesse? Reageer dan vandaag nog op deze vacature voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek!FunctieomschrijvingBinnen deze functie komt u te werken met kwetsbare ouderen en chronisch zieken. U werkt met...

  TMI
 • Specialist Ouderengeneeskunde

  Gisteren geplaatst door TMI

  Wij zijn op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde voor een zorginstelling in Den Haag. De uren voor deze functie kunnen in overleg met u bepaald worden. Bij voorkeur start u in overleg voor een periode van minimaal zes maanden. Het betreft een functie op basis van detachering of u treedt in dienst bij de opdrachtgever. Heeft u interesse? Reageer dan vandaag nog op deze vacature voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek!FunctieomschrijvingWij zoeken artsen voor de...

  TMI
 • Adjunct manager Bureau Traject Management

  Gisteren geplaatst door Leger des Heils

  Als adjunct BTM draag je bij aan het vertalen, implementeren en evalueren van vastgesteld W&G beleid. Je bent gedelegeerd tactisch- en operationeel leidinggevende en mede verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen BTM. Je geeft mede vorm aan beleid en een werkplan en geeft operationeel leiding aan (een deel van) het team van BTM en verantwoordt je werkzaamheden aan de manager BTM. De adjunct BTM is de sparringpartner van het management en van de manager BTM welke hij/zij...

  Leger des Heils
 • Basispsycholoog Jeugd GGZ

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Rotterdam

  Ben jij een basispsycholoog en op zoek naar een uitdagende werkplek die in het teken staat van behandeling, diagnostiek en systemisch werken? Dan is dit jouw kans! Voor een GGZ instelling in de omgeving van Rotterdam zijn wij op zoek naar een ervaren basispsycholoog die graag multidisciplinair wil werken met de jeugdige doelgroep. Binnen de cliëntenpopulatie komt veel verslaving voor in combinatie met andere psychiatrische ziektebeelden. Jij als psycholoog weet hoe je een behandelplan kunt...

  Maandag®

DenHaagVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Den Haag

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Den Haag? Op de DenHaagVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

DenHaagVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank